Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 9 maart 2018

Ouders en D66 werken samen aan groen schoolplein

Op 9 en 10 maart steken opnieuw veel vrijwilligers de handen uit de mouwen in het kader van NLDoet. Op de koningin Beatrixschool in Nieuwegein slaan de Groengroep Beatrixschool Zuilenstein en D66 Nieuwegein de handen ineen om een wilgenhut en twee natuurlijke doolhoven te realiseren.

Meer groene schoolpleinen in Nieuwegein

De Koningin Beatrix basisschool is graag bezig met groen. Voor de ontwikkeling van de hersenen is spelen in het groen heel belangrijk. “Wij willen onze leerlingen prikkelen om de natuur te ontdekken,” vertelt directeur Emile van Laar, “daarom werkt de school bijvoorbeeld aan een moestuin en een kruipdoor sluipdoor bos bij de kleuters.

D66 Nieuwegein vindt dat deze school een voorbeeld is voor andere basisscholen in Nieuwegein. De komende jaren wil D66 meer groene schoolpleinen in Nieuwegein realiseren. “Door de speelpleinen bij onze schoolgebouwen diverser en groener in te richten, worden kinderen uitgedaagd meer te bewegen en gevarieerder te spelen,” aldus D66 lijsttrekker Tom Verhoeve. “Bovendien draagt het bij aan een grotere biodiversiteit en een betere afvoer van regenwater.

Vrijwilligers zijn noodzakelijk

De eerste plannen voor het groene schoolplein zijn al in 2012 gemaakt. Al snel werd duidelijk dat dit alleen mogelijk was met veel vrijwilligers en sponsoren. Daarop hebben ouders zich georganiseerd in een Groengroep. “Wij houden ons bezig met het groen rondom de school,” licht Leontine Scheepmaker namens de ouders van de Groengroep toe. “Wij organiseren activiteiten om het groen te onderhouden door snoei- en schoffelwerk, bladblazen en sneeuwruimen. Daarnaast komen we ook met ideeën om het spelen op het schoolplein nog leuker te maken.

Voorgaande jaren heeft D66 andere projecten in de stad geholpen, bijvoorbeeld met het opknappen van bouwspeeltuin Jeugdland en het opknappen van een fietsenschuur samen met statushouders. “Dit is zeker geen campagnestunt. Zo goed als elk jaar levert D66 met NLDoet een bijdrage aan een beter Nieuwegein,” zegt Verhoeve. “En het is nog leuk ook!