Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 september 2017

Kandidaten verkiezingen 2018 bekend

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Nieuwegein. Politieke partijen bereiden zich daar al volop op voor. D66 Nieuwegein heeft in september 2017 haar kandidatenlijst vastgesteld. Op de lijst, die aangevoerd wordt door Tom Verhoeve, staan 16 namen.

Talent en ervaring

De huidig wethouder Peter Snoeren staat op nummer twee. De geboren en getogen Nieuwegeinse Anita van Schaik staat op plek 3. Zij is de eerste nieuwe naam op de lijst, maar niet de enige. Na raadslid Didi el Moussaoui vinden we de tweede nieuwkomer Katharina Elbertse-Ma op plaats vijf. De volledige lijst is als volgt:

 1. Tom Verhoeve
 2. Peter Snoeren
 3. Anita van Schaik
 4. Didi El Moussaoui
 5. Katharina Elbertse-Ma
 6. Erik van de Voort
 7. Gökhan Öztoprak
 8. Iris Hendriks-Braun
 9. Ingrid de Vries
 10. John van Kouwen
 11. Anja van Berckel
 12. Jos Hendriks
 13. Henk van Kampen
 14. Larissa Vijlbrief-Janssen
 15. Pieter Kwantes
 16. Hans Reusch

Lijsttrekker Tom Verhoeve is trots op ‘zijn’ lijst: “onze lijst is een mooie combinatie van ervaren politici en talentvolle nieuwkomers. De diversiteit in de Nieuwegeinse samenleving is in onze lijst weerspiegeld. D66 is duidelijk een partij voor iedereen.

Meer positiviteit

Bij de bekendmaking van de kandidatenlijst werd nog volop gewerkt aan het verkiezingsprogramma (deze is inmiddels klaar). Duidelijk was al wel dat D66 in steekt op meer positiviteit (lees ook het interview in het AD/Utrechts Nieuwsblad). “De tijd van somberen is voorbij. Dat zaken nog veel beter kunnen, wil niet zeggen dat alles nu slecht gaat,” aldus Verhoeve.

Maak kennis

De kandidaat raadsleden stellen zich allemaal voor op onze site. Ook nieuwkomer Anita van Schaik: “Ik beschouw het als een grote eer om samen met de andere kandidaten vanaf 2018 verder te bouwen op alle successen die tot nu toe zijn behaald.

Zoals altijd, zijn we de komende periode weer volop op straat en in de wijken te vinden om in gesprek met inwoners te gaan over wat hen bezighoudt en bevalt aan Nieuwegein.

D66 kandidaten

Van links naar rechts: Gökhan Öztropak (7), Katharina Elbertse (5), Henk van Kampen (13), Larissa Vijlbrief-Janssen (14), Erik van de Voort (6), Ingrid de Vries (9), Jos Hendriks (12), Didi el Moussaoui (4), Anja van Berckel (11), Iris Hendriks-Braun (8), Peter Snoeren (2), Anita van Schaik (3) en Tom Verhoeve (1).
Niet op de foto staan: John van Kouwen (10), Pieter Kwantes (15) en Hans Reusch (16).